Rozhovor – Kaskadérka Thekla Hutyrová: Prečo hrávam superhrdinky,

thekla-hutyrova-portret

Mladá športovkyňa slovenského pôvodu žijúca v USA sa môže pochváliť tým, čím sa môže pýšiť málokto iný: nielen svetovými oceneniami, ale aj svojím menom v titulkoch filmov ako Logan: Wolverine, Pacific Rim: Povstanie, Deadpool 2, Gemini Man alebo Alita: Bojový anjel a i. Viac o tejto nesmierne zaujímavej dievčine sa dozviete v nasledujúcom rozhovore, ktorý s Theklou Hutyrovou viedla Alexandra Pavelková.


Vieme o vás, že máte odmalička blízko k športu a k bojovým umeniam. Ktorým športom ste sa venovali? Aký šport, respektíve aké bojové umenie pestujete teraz?

Začala som taekwondo, keď som mala desať rokov, a mám z neho dva čierne opasky. Súťažila som aj v inom športe – v športovom karate, XMA (extreme martial arts) tu v USA. Mám z neho dva svetové tituly. Ide o kombináciu pohybov bojového umenia s hudbou a akrobatickými prvkami. Volá sa to tricking a je to kombinácia gymnastiky a kopov.

Posledných pár rokov, odkedy som v Los Angeles, študujem veľa iných bojových umení: brazílske džiu-džicu, džudo, jeet kune do (ktoré vytvoril Bruce Lee), wing-čeun a hlavne box.

Mali ste pri tejto záľube podporu od svojej rodiny?

Na začiatku ma na tento šport dala maminka, pretože aj ona chcela robiť bojové umenia…


Toto je len úryvok článku. Celý rozhovor si môžete prečítať na Fandom.sk, kde vyšiel 3. 3. 2020

Stretnite sa s Alexandrou Pavelkovou aj na Facebooku.


Foto a video: archív Thekly Hutyrovej, Thekla Hutyrová na Instagrame a Thekla Hutyrová na Facebooku

© Alexandra Pavelková

Diskusia k článku

Žiadny príspevok, založiť novú diskusiu.
Nové v bibliografii
Biblio
Biblio
Biblio
Biblio
Biblio