Pozvánka: Červenák a Pavelková budú krstiť na SlavCone,

Medzi nami - obalka res
Prizraky na Devine - obalka res

Pozývame Vás na dvojitý krst nových kníh Prízraky na Devíne od Juraja Červenáka a Medzi nami od Alexandry Pavelkovej, ktorý sa bude konať 23. apríla 2016 od 15:00 hod. v rámci festivalu SlavCon v DK Lúky na Vígľašskej ulici 1 v Bratislave. Obe knihy vychádzajú v apríli vo vydavateľstve Artis Omnis.

V rámci krstu sa uskutoční aj beseda s oboma autormi a autogramiáda.


Anotácia knihy Prízraky na Devíne

Knieža Lučivoj, ktorý vytrhol Devín z avarských pazúrov, zostal bez mužského následníka. Významné hradisko na pomedzí Nitrianskeho a Moravského kniežatstva zdedí ten, kto si vezme za ženu Lučivojovu dcéru. Jej ruku si však treba zaslúžiť a pred uchádzačmi stojí nebezpečná úloha – musia premôcť tajomné prízraky v lesoch nad Devínom. Ak chce kňažic Pribina zvíťaziť nad besmi a svojím sokom Mojmírom, bude potrebovať pomoc. Z Kančej hory preto privolá černokňažníka Rogana a jeho verného sprievodcu Goryvlada. Rýchlo sa však ukáže, že stoja proti omnoho väčšej hrozbe, než sa spočiatku nazdávali.

V siedmej knihe o Čiernom Roganovi a vlkovi Goryvladovi sa autor historických a fantasy románov Juraj Červenák vracia do sveta slovanských mýtov a opäť ponúka čitateľom dobrodružstvo v štýle „meč a mágia“.

O autorovi

Juraj Červenák (1974) pochádza z obce Vyhne, dnes žije v neďalekej Banskej Štiavnici. Je šťastne ženatý a dcératý. Knižne publikuje od roku 1993, v roku 2005 sa stal spisovateľom na plný úväzok. Napísal tri desiatky románov v žánri historickej fantasy, prevažne z čias starých Slovanov (Černokňažník, Bohatier, Bivoj) a protitureckých vojen (Dobrodružstvá kapitána Báthoryho). Pre mladších čitateľov napísal knihu Legendy Zlatého mesta. V knižnej sérii Kapitán Stein a notár Barbarič opustil fantasy a vystaval tradičnú detektívku v historických kulisách. Získal viacero žánrových ocenení a jeho knihy vyšli aj v poľštine a ruštine.


Anotácia knihy Medzi nami

Boli, sú a budú medzi nami. Niektorí preto, že tu boli skôr ako my. Niektorí sa tak narodili, iní sa nimi stali. Niektorí prišli ako predvoj nepriateľov, iní naopak, aby nás pred nepriateľmi chránili. Jedni k nám zablúdili, druhí prišli za obchodnými záležitosťami, ďalší sú na nás jednoducho zvedaví. A za niektorými sme sa vydali my. Anjeli, upíri, obyvatelia iných planét, iných svetov. V nás, obyčajných ľuďoch, odjakživa vzbudzovali nepokoj. Prinajmenšom v tých, ktorí o nich niečo tušia.

Alexandrú Pavelkovú fanúšikovia poznajú najmä jej epické fantasy príbehy, okrem nich však už viac ako dve desaťročia píše i kratšie a údernejšie poviedky žánru science fiction a urban fantasy. Výber z nich nájdete v tejto zbierke a pri ich čítaní možno prídete na to, že podaktorí hrdinovia sú vám povedomí. Obzrite sa, možno žijú medzi vami.

O autorke

Alexandra Pavelková je autorkou science-fiction a fantasy. Vydala desať kníh, veľa poviedok a článkov. Je filmovou a knižnou recenzentkou a blogerkou. Získala množstvo ocenení, napríklad je prvou slovenskou víťazkou v najprestížnejšej česko-slovenskej literárnej súťaži Cena Karla Čapka, je dvojnásobnou nositeľkou titulu Lady Fantasy a ocenenia Fantastická osobnosť roka. Je šéfredaktorkou denníka Fandom.sk, kde je gestorkou literárnej súťaže Ohnivé pero a výtvarnej súťaže Svet na tvoj obraz. Venuje sa aj teoretickej reflexii žánru a kreatívnej dielni pre začínajúcich autorov.


Podrobnosti o knihách

Prízraky na Devíne
Séria Čierny Rogan (3/3)
Autor: Juraj Červenák
Žáner: fantasy
Vydavateľstvo: Artis Omnis
Rok vydania: 2016
Väzba: pevná
Jazyk: slovenský
Počet strán: 232
ISBN: 9788089718627

Medzi nami
Poviedková zbierka
Autor: Alexandra Pavelková
Žáner: science fiction, urban fantasy
Vydavateľstvo: Artis Omnis
Rok vydania: 2016
Väzba: pevná
Jazyk: slovenský
Počet strán: 176
ISBN: 9788089718665


Zdroj: Fandom.sk

© Vimka.sk

Diskusia k článku

Žiadny príspevok, založiť novú diskusiu.
Nové v bibliografii
Biblio
Biblio
Biblio
Biblio
Biblio