Temperamentná šelmička Sirka ,

Sirka uprostred deky
Sirka so svojimi opatrovníkmi
Špehuješ ma?
Bimík sa o Sirku príkladne stará
Poradí si aj sama
Sirka pozná hodiny
Sirka je priateľská i iným mačkám
Sirka má rada prírodu

Toto je PR článok o našej chovanici Sirke napísaný pre stránku www.mackysos.sk. Prečítajte si a porozmýšľajte, prosím, či sa vo vašom okolí nenachádza niekto, kto by Sirinku prijal za svoju. Ak nikoho takého nepoznáte, šírte aspoň tento článok ďalej. Okrem Sirky totiž čakajú u nás na nový domov ešte kocúrikovia Bucko a Žabko.


Roztomilá mačička Sirka takmer v poslednej chvíli zachránila seba aj svojich troch bratov. Ešte drobučkých a nesamostatných ich v tých najväčších horúčavách začiatkom júla ktosi prehodil cez plot do susedov, a tam si ich nik nevšímal dovtedy, kým sme o tri dni nato neprišli z dovolenky (celý príbeh). Sirka kričala o pomoc tak nahlas, že ju bolo počuť cez dve záhrady, až kým sme si nevyprosili vstup na susedovie pozemok a nevytiahli štyri dehydrované a vyhladnuté nebožiatka spod kopy skladovaného dreva.

Medzitým sa jednému bratovi pošťastilo nájsť si novú rodinu, dvaja druhí bratia odcestovali do dočasnej opatery v Prešove, a Sirka ostala u nás. A to napriek prosbám, rozhovorom, inzerátom, pretože krátko na to nás čakala rozsiahla rekonštrukcia domu, ktorá znemožňovala bývanie i pre nás, nieže pre mačky. Zvyšok rodiny sa vysťahoval, ja som zostala s mačkami bývať na stavenisku, v jednej horko-ťažko obývateľnej izbe.

Sirinka sa ale ukázala byť nesmierne húževnatým a prispôsobivým spoločníkom. Keďže cez deň má voľný vstup do záhrady a veľký vyprázdnený byt jej poskytuje priestor pre športové aktivity, rastie z nej nádherná, pružná a životaschopná malá šelma. Pre jej úžasnú schopnosť premiestňovať sa takmer rýchlosťou svetla, už dávnejšie dostala prezývku Strela. Vrčania a hukotu stavebných strojov sa bojí, ale len čo motory ustanú, nesmierna zvedavosť prinúti Sirku skontrolovať každé vrecko cementu a preliezť každú kopu tehál.

Jej temperament, investigatívnosť a priateľská povaha si získali stavebných robotníkov, ktorí si už zvykli na ňu dávať pozor a ukazovať jej, ako sa nanáša omietka a ako sa vyťahujú nové steny. A Sirku všetko zaujíma. Večer, keď cudzí ujovia odídu, spolu upratujeme a potom sa utiahneme do izby i s našimi starými „oficiálnymi“ mačkami, ktoré na malú uličnicu dozerajú a robia jej spoločnosť, pretože spoločnosť je to, čo Sirka potrebuje.

O mamu prišla ako veľmi maličká, a to v nej zrejme zostalo, preto mi v každovečernom rituáli vyskočí do lona, cucká mi prsty, labkami si tlačí mliečko a pradie odušu – a keď momentálne nestíham ja, uspokojí sa s cuckaním vankúšika alebo môjho županu.

Trojmesačná Sirka je už akurát zrelá na to, aby konečne putovala do nového stáleho domova. Je odčervená, odblšená a používanie mačacieho záchodíka je pre túto dobre vychovanú mačičku už dlho samozrejmosťou. Pre svoj temperament a neposednosť by potrebovala väčší priestor, väčší byt alebo dom, najlepšie s bezpečným výbehom do záhrady. Je zvyknutá na mačacie dvierka, ktoré počas dňa používa podľa uváženia. Tak isto je zvyknutá na prítomnosť psa v záhrade, ale keďže si zrejme z minulosti priniesla traumatický zážitok, priameho kontaktu so psom sa bojí. Je veľmi spoločenská, rýchlo si osvojila schopnosť verbálnej i neverbálnej komunikácie s ľuďmi, pekne reaguje na svoje meno aj na kľúčovú vetu „poď papať“.

Napriek svojej samostatnosti nemá rada samotu, je preto vhodná pre starších ľudí, ktorým už deti vyleteli z domu, a cítia potrebu venovať sa niekomu inému – Sirinka im opateru odplatí vášnivou a nezištnou láskou. Majitelia tejto mačičky ušetria za koncesionárske poplatky, pretože Sirka svojou vrtkosťou, hravosťou a kreativitou dokáže nahradiť večerný program v televízii. Ako parťák do jej hier môžete vstúpiť vy, či použiť papierovú guľôčku, ale Sirka by možno najviac privítala inú, hoci aj staršiu mačičku. Pri jej pestvách ani tá najlenivejšia a najnadutejšia domáca mačacia pani neostane pokojne sedieť na mieste. Sirka je malý tiger, čo dokazuje, keď s „desivým vrčaním“ loví plyšovú hračku alebo vašu papuču. Ak si túto drobnú tigrovitú šelmu získate, už nikdy sa nebudete cítiť sami.

Kontakt: tel.: 0905 156 286, e-mail: alexandra.pavelkova@gmail.com, lokalita Zvolen, dovoz po dohode možný.

©

Diskusia k článku

Žiadny príspevok, založiť novú diskusiu.
Nové v bibliografii
Biblio
Biblio
Biblio
Biblio
Biblio