Osamelý strážca parkoviska,

V júni sa na parkovisku univerzity zjavilo asi 4–5-mesačné vyhladované čierne mača. Malo oškúlený zadok, ustrašené oči, nepriblížilo sa k človeku bližšie než na 5 metrov a pri každom prudšom pohybe alebo zvuku sa utekalo schovať. Prespávalo v kríkoch pri parkovisku, neskôr si našlo útulok v štrbine pod nepoužívaným schodiskom.

Bobo túži po láskavej ruke

Bobo túži po láskavej ruke

Bola to dlhá cesta, kým sa skamarátilo s dvoma tetami, ktoré na univerzite pracujú. Za ten čas vychudnuté mačiatko vyrástlo v ukážkovo krásneho kocúra s lesklou srsťou, výraznou bielou náprsenkou a zásterkou na brušku. Z ustrašeného Boba sa stal pradúci maznák, ktorý dokonale pozná hodiny a zvyky ľudí, ktorí chodia do budovy.

Osamelý Bobo čaká svojho človeka

Osamelý Bobo čaká svojho človeka

Zrejme niekto usúdil, že keď je na parkovisku dobre jednému kocúrovi, prečo by nebolo aj dvom, takže v októbri pribudlo druhé mačiatko. Tiež kocúr, v rovnakom veku ako bol Bobo, keď sa objavil. Nazvali sme ho Ďusko.

Bobo rád stoluje pod tujou

Bobo rád stoluje v prírode

Ďusko ako keby Bobovi z oka vypadol, čo navodzuje domnienku, že kocúri môžu mať tú istú mamu a zrejme aj toho istého bývalého „pána“. Na rozdiel od Boba si však Ďusko kŕmičky obľúbil okamžite, prišiel na zavolanie a hneď pradie a obtiera sa.

Čím väčšia miska, tým lepšie

Čím väčšia miska, tým lepšia

Ďusko však bol od začiatku oveľa dôverčivejší, a ľudia, ktorí sa na univerzite či v jej blízkosti zdržiavajú, nie sú všetci z jedného cesta. A tak kocúrik prišiel tu k jednej ranke, tam k druhej – možno vzduchovka, možno len kus skla, keďže po víkendoch sa pod aulou skupinky nedávno odrastených detí deti predpíjajú lacným alkoholom, aby ušetrili na diskotéke, a s prázdnymi fľašami si nerobia veľké starosti.

Bobove vzácne chvíle

Bobove vzácne chvíle 1

Ďusko však mal šťastie – ich príbeh na stránke mackysos.sk si prečítala jedna pani a prišla si poňho až z Trebišova. V novom domove Ďuska čakal vlastný peliešok, vlastný záchod (ktorý okamžite vedel použiť), teplo, dostatok dobrého jedla a hlavne láskavé ruky.

Bobove vzácne chvíle 2

Bobove vzácne chvíle 2

Bobo zatiaľ takéto šťastie nemal. Ďusko odišiel pred týždňom a osamelý Bobo chodí po celom parkovisku, nazerá do kríkov a hľadá ho. Ešte týždeň – dva, a Ďusko mu chýbať nebude. On je predsa strážcom parkoviska a blízkeho okolia, ktorý si svoju mzdu vyberá v dobrej strave, pohladení či povarovaní na rukách.

Bobove vzácne chvíle 3

Bobove vzácne chvíle 3

Avšak život medzi autami nie je pre kocúra bezpečný. Čo mu chýba, je skutočný domov, a navyše ho ohrozuje blížiaca sa zima. Ak teda máte pri dome dvor s teplou garážou či väčší byt, v ktorom vám chýba pradúci a vďačný strážca, Bobo je kocúr práve pre vás. Nehanbite sa mi napísať (alexandra.pavelkova@gmail.com), čím skôr, tým lepšie pre Boba.

Bobo sa k vám rád pritúli, keď vám bude veriť

Bobo sa k vám rád pritúli, ak vám bude veriť

Bobo vás bude chrániť

Bobo vás bude chrániť

Bobo vám postráži auto

Bobo vám postráži auto

Bobo vás bude verne čakať

Bobo pozná hodiny a bude na vás verne čakať pri príchode z práce

Pre istotu: E-mail: alexandra.pavelkova@gmail.com

© Alexandra Pavelková

Diskusia k článku

Žiadny príspevok, založiť novú diskusiu.
Nové v bibliografii
Biblio
Biblio
Biblio
Biblio
Biblio