Charlieho anjeli, Joseph McGinty Nichol

Charlieho anjeli

Zasa sú tu. Za tridsať rokov, ktoré prešli od ich uvedenia na televízne obrazovky, omladli, opekneli, znížili spotrebu a zvýšili výkon. Filmové plátno ich temperamentu nestačí. Každú chvíľu niečo vyletí – ak sedíte v predných radoch, buďte v strehu.

O čom to je? Tri neohrozené agentky – Natalie (Cameron Diazová) s neodolateľným blonďavým úsmevom okolo celej hlavy, sladké, zlé, nezničiteľné dievča Dylan (Drew Barrymorová), a mizerná kuchárka, zato úspešná hackerka Alex (Lucy Liu – môj svetlý vzor) sú v súkromí tak šťavnato cukrové, aké smrteľne rýchle a tvrdé sú pri svojej práci. Zbožňujú svojho tatkovského šéfa Bosleyho (epikurejský Bill Murray), a pohyb. Keďže každá z nich trpí niečím, čo by v prípade, keby sa pri tomto filme dal používať mozog, pripomínalo Elektrin syndróm, idú sa potrhať, len aby svojmu neviditeľnému zamestnávateľovi Charliemu Townsendovi (hlas Johna Forsytha) dokázali, že za niečo stoja.

Ešte stále chcete obsah? Načo vám je, preboha, príbeh?! Chcete počuť, že ide o symbiózu Baywatcha s Matrixom, alebo incest Jamesa Bonda s Johnom Wooom? O čo ide? Tri reprezentačné pipinky, klbko krásnych vlasov, žiarivých úsmevov, dlhých nôh, replík takých stupídnych, že vychádzajú ako vtipné, nedobytné súbory, preteky Formule 1, potápačská výstroj, masážny salón plný gejší, marketingová domina, piesočné pláže a koktaily, priemyselná špionáž, ťažko ozbrojené vrtuľníky a lietacie kung-fu vám nestačí?

No dobre, Charliemu ide o krk, Bosleymu prakticky tiež. No a čo? Veď majú svojich troch strážnych anjelov, tak výsledok musí byť každému jasný, nie?

Mal by. Režisér videoklipov McG si dal záležať. Síce nie na sile a logike príbehu, ale na obraze, výraze a odraze. Silných a logických bitiek je tu neúrekom, a navyše sú veľmi pôvabné. Film, podobne ako Horúce strely, je totálne uletený, prepchatý odkazmi na iné známe filmy a rôzne seriálové klišé, ktoré žiadnu skúsenú bránicu nenechajú na pokoji. Scéna, kde Natalie počas zúrivého súboja telefonuje so svojím nádejným milým, ma provokuje vyskúšať to niekedy v praxi. S radosťou by som otrepala hlavu o chodník komukoľvek, kto by ma vyrušoval v rozhovore s jediným správnym chlapíkom z môjho mesta… Na myslenie sa vykašlite. Ak máte rovnako stresujúcu prácu ako ja, choďte a kúpte si ten trápny lístok na ten stupídny film. Ručím vám za to, že kým Lucy Liu druhý raz potrasie hlavou, kým Cameron Diaz zatancuje svoje prvé sólo a kým sa Drew Barrymorová vykotúľa z osušky, váš vám šéf bude sympatickejší, vaši kolegovia úprimnejší a prestanete uvažovať o účtoch za tento mesiac, ktoré nijako nechcú byť kompatibilné s vaším platom.

Vyšlo vo Fantázii

© Alexandra Pavelková

Diskusia k článku

Žiadny príspevok, založiť novú diskusiu.
Nové v bibliografii
Biblio
Biblio
Biblio
Biblio
Biblio